Termografering

Effektiv energioptimering

Er du interesseret i at spare på varmeregningen og undgå at fyre for fuglene? Så kan vi med en termografisk undersøgelse afsløre, hvor energieffektiv din bolig er. Vi identificerer huller i isoleringen, dårlig udført isolering eller helt manglende isolering - og kommer med konkrete anbefaler til energiforbedringer.

Spar energi og penge

Termografering af din boligs klimaskærm giver et detaljeret billede af boligens evne til at holde på varmen. Derfor kan der være store økonomiske gevinster ved at investere i en termografisk gennemgang af din bolig. For hvis den har kuldebroer og utætheder, eksempelvis på grund af manglende isolering eller vinduer og døre, der ikke slutter tæt, så siver varmen stille ud.

Betydning for indeklimaet

Et utæt hus påvirker også indeklimaet, rumtemperaturerne og hele familiens sundhed, da det kan give problemer med træk, kondensdannelse og i værste fald skimmelsvamp. Vi udfører både termografering på huse med en vis alder samt helt nye huse, hvor termograferingen er en del af slutgennemgangen med tjek af arbejdets korrekte udførelse.
Som din uvildige byggerådgiver bruger vi den termografiske gennemgang til at fokusere på de bedste løsninger for dit hus. For en termografisk undersøgelse må ikke stå alene, men skal tolkes korrekt og bruges til at energioptimere boligen samt fjerne kuldebroer og utætheder.

Følgende er inkluderet i en termografering:

– Grundig termografisk gennemgang af hele bygningen.
– Vi forklarer og fortæller omkring de udfordringer, som konstateres.
– Dine spørgsmål omkring energioptimering besvares løbende.
– Vi præsenterer løsninger på de energimæssige udfordringer.
– Du får fotos og forklaringer i en samlet rapport over dit hus’ energimæssige tilstand.
Alt i alt giver dette dig et godt grundlag for at tage stilling til, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind med energiforbedringer.

Skal vi hjælpe dig i gang med energiforbedringer?

Hvis du vil vide mere Spørgsmål & svar

En termografisk undersøgelse er en metode til at måle de temperaturer, der kommer fra din bolig. Temperaturudsving afslører, om boligen har kuldebroer, hvor der slipper varme ud, og hvor der samtidig kan trænge kulde ind.

Det kaldes en kuldebro, hvis isoleringen i din bolig ikke slutter helt tæt eller helt mangler isolering. Hvis du har en kuldebro, så vil det føles som at stå i træk.

Idet kulde og varme mødes i en kuldebro, så vil der samle sig fugt, støv og snavs på stedet, som kan udvikle sig til skimmelsvamp.

Definitionen af en klimaskærm er tag, vægge, døre og vinduer i din bolig – kort sagt alt det, der adskiller ude fra inde.

Hvis din boligs klimaskærm er fuldstændig lufttæt, så er energitabet fra din bolig samtidig ikke eksisterende eller minimalt.

Et termografikamera er et meget temperaturfølsomt kamera, som kan registrere infrarød stråling fra din bolig. Hvis kameraet viser en grøn eller en blå farve, så er boligens overflade kold – hvis kameraet derimod viser røde eller gule farver, så er boligens overflade varm. 

Disse varmeudsving fra boligen kan vi mennesker ikke observere med det blotte øje. Derfor er kameraets infrarøde farver med til at afsløre varmetab og varmespild fra boligen.

Termografering bør foretages, når der er minimum 10° forskel på temperaturen inde i boligen og udenfor – dvs. typisk i perioden fra november til april -, og i overskyet vejr, da solens stråler ellers vil opvarme din bolig og give ukorrekte målinger.

Vi holder til i Holbæk men arbejder over hele Sjælland og Storkøbenhavn.

Vi er eksperter

Vi har mange års erfaring og kan helt sikkert hjælpe dig med din opgave. Tøv ikke med ar kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker en pris på en given opgave.
Rådgivning om nybyggeri
100%
Rådgivning om tilbygning
100%
Statiske beregninger
100%

Kontakt os

Du kan spørge os om alt

Vi bider ikke

Få et gratis tilbud

  Adresse

  Østre Hovvej 9
  4520 Svinninge

  Kontakt

  (+45) 31 35 31 85
  peter@beck-aps.dk